Rózsa szelet
Hozzávalók a tésztához:
- 4 bögre liszt
- 1 bögre zsír
- 1 bögre cukor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- kevés tej
Hozzávalók a töltelékhez:
- ízlés szerint sárgabaracklekvár
- 1 bögre darált dió
- 1 bögre cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 bögre porcukor
- 3 tojássárgája
Elkészítése:
A tésztát jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az adagokat vékony lappá nyújtjuk.
Az 1. lapot tepsibe helyezzük, megkendjük lekvárral és megszórjuk a darált dió, cukor és a fele vaníliás cukor
keverékének felével. Rányújtjuk a következő lapot, ezt is megkenjük a lekvárral, megszórjuk a maradék
cukros dióval. A 3. lappal befedjük. Aranybarnára sütjük, majd hidegen a tésztára simítjuk a porcukorral
és az 1 csomag vaníliáscukorral jól elkevert tojássárgáját.
JÓ ÉTVÁGYAT!